• OB

Sverige ger bistånd, despoten köper privat jet


Regeringen har lagt flygskatt på flygresor inom Sverige och till resten av världen förra året. I år vill regeringen höja flygskatten rejält efter krav från MP som vill att skatten på flygresor till exempelvis USA och Thailand ska minst dubbleras:

– Jag är jättenöjd! Förra året drev vi för en dubblerad flygskatt, som vi inte fick igenom på kongressen. I år lyckades vi få igenom allt detta. Jättestor vinst för oss i grön ungdom, säger Grön ungdoms språkrör Aida Badeli.


Syftet med flygskatten är att minska på flyget samtidigt som man får extra inkomster till statskassan

– Flygets klimatpåverkan ska minska. Flyget ska stå för åtminstone en del av sina klimatkostnader. Därför behåller vi flygskatten, säger biträdande finansminister Per Bolund.

Men skatteintäkterna stannar inte i Sverige, en del skickas till utlandet för diverse biståndsprojekt. Dessa projekt villkoras inte med klimatmålen som svenskarna måste följa. Ibland blir det hela absurt. Till exempel, Sverige betalar 1,5 miljarder kronor till palestina dvs araberna på västbanken med population på ca 2,5 miljoner människor. Nyligen aviserade regeringen om höjning av stödet till 2 miljarder kronor. Pengarna går till President Abbas en 84 årig despot som delar svenska skattepengar till sin familj och vänner. Förra året köpte Abbas en privat jet till sig själv för att kunna flyga mer bekvämt Affären gick på ca halv miljard kronor och pengarna kom från Abbas regeringsbudget och kontrollerade fonder, källor som då och då fylls upp med svenska skattepengar.


Med andra ord regeringen beskattar svenskar som flyger till jobb utbildning och semester för att sedan kasta pengarna på en despot som köper lyxflyg till sig själv.
15070 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Information about climate changes ©2019 by Klimatbalans. Proudly created with Wix.com